ayat-ayat cinta....

trailer untuk filem ayat-ayat cinta sebuah karya habiburrahman...

ana tidak membaca keseluruhan buku-bukunya..kerana lebih kepada kisah percintaan...tak minat sebenarnya..


tapi, ada sahabat-sahabat yang menyarankan ana untuk membacanya..berkenaan kisah mengatur cinta yang betul mengikut acuan islam kata mereka...bila tgk trailer nih, baru terbuka hati ana untuk membaca buku tersebut sepenuhnya..dulu, time "muda-muda" dulu, suka sangatla baca dan tonton filem yang cinta-oriented..tapi, bila dah makin tua nih, rasa macam malas dan takde mood..rasa macam takde faedah langsung cerita-cerita macam tu..betul tak along dan kak ida?..nih, mereka ni yang banyak sedarkan diri ini...thanks buat along dan kak ida.. ;) juga sedikit kredit diberikan kepada kak sue dan abdullah..


perlukan sedikit masa..ada sesiapa yang memiliki e-book ayat-ayat cinta?..hantarkan linknya kepada ana..atau hantarkan ke email ana..


ir_nick2012@hotmail.com / soul_of_ikhwan@yahoo.com







wassalam

dr.abduh

5 comments:

zaini_jb said...

Salam..ana dah post semula gambar-gambar walimah faruq yang sempat ana upload...moga bermanfaat

Ayat-ayat cinta...Mawar berduri dan beberapa novel islami yang hangat...

Erm...ana sebenarnya tak minat membaca novel-novel macam tu...Cuma adalah juga belek-belek dan baca sikit-sikit novel-novel tersebut...Belum terbuka hati untuk membaca...Takut terlalu berkhayal seorang diri...

Ana suka baca novel yang berdasarkan kisah-kisah benar mcm kisah Solahuddin keluaran PTS dan lain-lain lagi...sebab cerita2 tersebut pernah berlaku dan boleh diterjemahkan di dlm kehidupan kita ni...

Apa-apa pun di dalam kita dok seronok baca novel,jgn lupa baca kitab2 yg boleh menambahkan ilmu kita...mcm Riadus Solihin,Al-Azkar,
Kitab2 hadis,Kitab Tauhid dan byk lagi

Amacam boleh buat?
Baca novel boleh kan?
Kitab2 yang berilmiah lagilah boleh kan?

Abu Usamah Mohd Masri bin Mohd Ramli said...

http://www.wayofmuslim.com/ebook-islam/Ayat_Ayat_Cinta.pdf

dr.nik mohd abduh b. nik mhd nor said...

insyaAllah..seumur hidup..ana tak pernah habiskan pun walaupun satu novel..baca sekerat stop..

tapi kalau dapat habiskan novel ayat-ayat cinta ni, maknanya, nilah novel pertama yang pernah ana habiskan..pecah record nih..hehe..

p/s : teringat time-time SPM dulu..punyala pemalas nak baca buku-buku BM tuk spm khasnya yang jenis-jenis sastera..

zaini_jb said...

Salam...ana ingat ana seorg ja yang malas baca novel...rupanya enta pun malas baca novel...

Kat sekolah dulu masa SPM ana cuma harapkan rumusan ja...hehe...tak ada 'feeling' nak baca novel BM

Seingat ana ...ana cuma dah baca dua buah novel...hehe...sekali lagi, tak ada 'feeling' nak baca novel...hehe

Boleh siapa2 bantu ana dalam masalah ni...hehe

zaini_jb said...

correction:ana cuma dah baca habis dua buah novel ja...