Malam Kebudayaan dan Kesenian Islam : ISMA

MALAM KEBUDAYAAN DAN KESENIAN ISMA 08


disebalik tembok...


Naib JUARA : Ghaza - Dr. Nik..

JUARA : Nablus - Dr. Isa

explorace ISMA..winner..

Huzaifah yang comel...

Hari Kebudayaan dan Kesenian ISMA yang julung-julung kalinya diadakan telah berjaya mengumpulkan begitu ramai para doktor dan juga asatizah..Tahniah diucapkan kepada PENGANJUR program atas ketekunan, usaha, kesabaran yang tinggi dan semangat yang tidak pernah malap.. Ini keputusan HK2 ISMA 08 :

JUARA :
Nablus - Dr. Isa

NAIB JUARA :
Ghaza - Dr. Nik

KETIGA :
Khaleel - Dr. Rusydi

KEEMPAT :
Ramallah - Ust. Firdaus

KELIMA :
Jaffa - Ust. Fu'ad

Pada awal hingga akhir pertandingan (pagi-malam), kumpulan Ghaza mendahului setiap acara yang dipertandingkan dan menjarakkan diri dengan kump. Nablus sejauh 72 mata, akan tetapi, kesilapan sendiri mengakibatkan kump. GHAZA jatuh ke tangga ke-2..Nablus mendahului kami dengan kelebihan 8 mata lewat akhir-akhir pertandingan..kesilapannya adalah kerana kami tidak membeli sebarang soalan yang ditawarkan oleh pengajur bagi memperoleh markah bonus..Apapun, bukan kemenangan yang dikejar, tetapi, ukhuwwah yang mekar bersemi itu yang dicari..

Malam HK2 juga diserikan wakil dari ABIM, Ust. Shaheed. Beliau dengan semangatnya melaungkan sajak-sajak Palestin hingga membuatkan sesetengah hadirin menitiskan airmata..Semangat yang ditanam diharap berkekalan hingga pembebasan Al-Quds yang dicita-citakan menjadi kenyataan..

Nasyid : suasana dewan dihangatkan oleh kump. nasyid yang diketuai oleh akhi muawwidz..acapella yang begitu mantap..rasanya, snada pun boleh kalah..

Wassalam

Dr. Nik

1 comments:

Anonymous said...

tahniah2~